<<< Nazaj - seznam<<<
.
>>> Mednarodni festival mladih - Medjugorje >>>
osnovna stran - main page                       

Pričevanja fantov

Nazaj Začetek Naprej

Veselko
"Imam osemindvajset let. Rojen sem v Splitu, v skupnosti sem tri leta. Prihajam iz krščanske družine. Starša sta delala, da bi meni in sestri omogočila življenje. Že v otroštvu sem začel hoditi okrog in bil sem nagnjen h kraji. Doma so me klicali kleptoman. Še v osnovni šoli sem poskusil alkohol in cigarete, pri štirinajstih letih sem prvič prižgal travo.
V srednji šoli sem kadil travo in vsak dan pil. Hitro sem zapustil šolo. Doma se je situacija zaostrila. Začel sem odhajati od doma, kjer sem samo prespal. Želel sem se osamosvojiti. Pri sedemnajstih mi je to tudi za nekaj časa uspelo. Dneve sem preživljal v nizozemskih 'coffee-shopih'. Tu sem poskusil kokain.
Odvisen od heroina sem postal pri dvajsetih. Skupaj s heroinom sem jemal še vse druge težke droge. Zamenjal sem veliko služb. Največ sem delal na pokopališču. Sledila so leta tavanja, droge, kriminala in neprespanih noči, v katerih sem uničil sebe in v veliki meri tudi družino. Po nekem prijatelju sem zvedel za skupnost. Odločil sem vstopiti vsaj za nekaj časa. Imel sem težke krize. Začel sem moliti. Počasi so se mi odpirale oči.
Hvaležen sem skupnosti, ker mije vrnila življenje, upanje, nasmeh in radost. Srečen sem, kadar morem nekaj tega dati tudi drugim."


Skupaj - ogledi vseh strani:

eXTReMe Tracker

Zgodbe gostujejo na strežniku: www.stjost.si--