<<< Nazaj - seznam<<<
.
>>> Mednarodni festival mladih - Medjugorje >>>
osnovna stran - main page                       

s.Elvira mladim

Nazaj Začetek Naprej

Dragi mladi!
Pogumno vam pravim, da vas imam rada. Dragi mladi, vi ste polni dobrote, polni Ijubezni, polni usmiljenja, potrpljenja, polni ste hrepenenja po čistosti, polni hrepenenja po Ijubezni. Mnogi od vas vedo, da živim z mladimi, ki so obupani in zapuščeni. Moje upanje preko vas postaja bolj resnično, bolj konkretno, bolj živo. Moje upanje je postalo nujnost. Vsak izmed vas nosi v sebi seme upanja. Želite si boljšo prihodnost, ozdravljenje, zdravje, mir, vedrino. Mi okuSamo, da resnično upanje ni samo nekaj, temveč nekdo. Vsak izmed nasje živo upanje za drugega. Vsakje poklican k ustvarjalnosti. In tudi Bogje upanje. ki ga moramo razglasiti vsem.
Danesje največja bolezen našega sveta žalost, nezanimanje, osamljenost. Svet tako pričakuje oznanjevalce upanja, kakor zemlja pričakuje vode. V naših srcih je želja, da objamemo vse ranjeno človeštvo. To živo upanje mora postati v nas Ijubezen v delih, v življenju, v sprejemanju človeka. Življenje moramo podarjati, sicer nam bo uslo iz rok. Moramo ga dajati drugim. Ti, ki si zivo upanje, si poklican, da ga sprejmeš. Vsak človek ima potrebo, da ti verjameš vanj, da mu zaupaš in da tudi on lahko začne Ijubiti in upati.
Ubogi so konkretna preizkušnja naše Ijubezni. Vidite, zato smo odprli vrata vsem mladim, ker smo pred vami odprli vrata našega srca. Vi ste poskusili že veliko tega, kar ponuja svet, tega, kar so za vas pripravili vasi starsi, vaši vzgojitelji, vaši ucitelji in profesorji. Večina vas je spoznala diskoteke. Številni izmed vas so okusili mamila. alkohol, denar. spolnost, dovolj tega, kar nudi svet ste poizkusili. Če pa zdaj pogledate vase, ste lačni! Podhranjeni ste, kajti svoj vsakdanji kruh, svoj blagor, svojo srečo lahko dosežemo samo, če imamo pogum reči drug drugemu: "Rad te imam. zame si zelo pomemben." V današnjem času uničuje mlade občutek, da jih nihče ne Ijubi. Želijo, da jim je odpuščeno. Nekateri čutite tako globoko hrepenenje, tako človeško. da išcete rešitev celo v drogi. Narkomani nam govorijo, da vse zlato tega sveta, vse bogastvo, vsa kultura, vsi svetovni uspehi, vsa erotika tega sveta v družini brez Boga ni dovolj, da izpolni cloveško srce. Zgodi se, da se postaramo, vendar §e vedno iščemo, išcemo, a nam je potreben mir, radost, čista Ijubezen, prava Ijubezen, Ijubezen, ki zna trpeti. Srečali smo Boga v svoji osamljenosti, v svojem besu, v svoji tišini, nasilju, srečal si ga v očetu, ki ga preziraš, ker ni dosleden, in v posesivnosti svoje matere, kije ne sprejemaš. Jaz sem srečala Boga v temi svojega greha prav takrat, ko sem mislila, kako sem zavržena, zgrešena, obsojena na smrt za vedno, srečala sem ga v obrazu pijanca, s katerim je tolkel ob zemljo, v obupani mami, ki ni mogla nahraniti svojih lačnih otrok. Srečala sem ga tolikokrat v krivici, ki semjo doživela v Soli in v prezrtem in zavrzenem narkomanu in njegovi igli, kije bila lahko zadnja. Koliko mladih danes živi osamljenih kot sirote, ker se niso srečali tistega materinskega, očetovskega prijateljskega obraza Ijubezni. Ne puščajmo prostora praznini, dvomu, strahu, sovrastvu, grenkobi. Vprašajmo se: "Nas zanima radost, Ijubezen, sreča, zivljenje? Želimo ziveti dobro?" Ne dopustimo, da nas prevzame iluzija materialnih vrednot, minljivi užitki, užitki, ki ponižujejo, razvrednotijo in delajo iz nas orodje. Utrujeni ste od laži tega sveta, teme, nečistosti, vendar se lahko odzovete na ljubezen in upanje.


Skupaj - ogledi vseh strani:

eXTReMe Tracker

Zgodbe gostujejo na strežniku: www.stjost.si--