<<< Nazaj - seznam<<<
.
>>> Mednarodni festival mladih - Medjugorje >>>
osnovna stran - main page                       

Pričevanja fantov

Nazaj Začetek Naprej

Raffaele S.
"Počutim se zares srečnega. Vse, kar sem iskal, sem našel v preprostem življenju. Vedno sem počel vse, da bi bil srečen. Danes moja radost ni odvisna od stvari, ki jih počnem, ali od tega, s kom sem, ampakjo gradim v skupnosti in znotraj sebe. Vedno sem hotel imeti vse in takoj, danes razumem, da pomeni radost želeti le dobro. Želeti si dobro pomeni zame prositi, zahtevati, Ijubiti najprej samega sebe. Odkril sem, da si znam želeti dobro. Prej tega nisem znal. Vedno sem bil razočaran nad prijateljstvi. Razočaran sem bil tudi, kadar sem bil s punco, ker se je odnos vedno končal s spolnostjo. Zdaj odkrivam, da ljubiti pomeni nekaj drugega.
Ko sem vstopil v skupnost, sem takoj začutil, da sem Ijubljen, ker me ni nihče vprašal: "Kdo si? Kakšne šole imaš? Ali imaš denar?" Ljubili so me zaradi tega, kar sem bil. Vzeli so mi uhane, ostngli so mi lase, dali so mi nova oblačila in zaradi tega sem se počutil slabo. Zdaj vem, da radost prihaja od Ijubezni, ki jo čutiš do drugih, od tega, da se počutiš cenjen, poslušan, oproščen. Mislim, da je to potreba vseh. Skupnost živim kakor velik dar, ne kakor bolnišnico. Ne počutim se, kakor da bi živel neko terapijo. Mislim, da vse, kar počnem danes služi temu, da se učim živeti in ne samo temu, da bi se prenehal drogirati. V družini nisem živel nikakršnega krščanskega življenja. Moji starši so bili dobri, vendar so vse sta-vili
na denar. Ljubezen do mene so kazali s tem, da so me obdarovali z vsem, kar sem hotel imeti, z vsem, kar sem potreboval in z vsem tistim, kar je manjkalo njim. Mislili so, da me Ijubijo in mi želi-jo dobro s tem, da mi bodo naložili denar na banko, da mi bodo sezidali hišo, ko se bom poročil. Zame so si natančno zamislili mojo pn-hodnost. Želeli so, da bi bil zobozdravnik. Ne želim zvaliti krivde zaradi svojih napak nanje. Vse to so počeli iz Ijubezni, kakor so me pač znali Ijubiti. Dostikrat me je mama spraševala: "Si zadovoljen s stvarmi, ki jih imaš?" Ni me spraševala o tem, če sem zadovoljen v svoji notranjosti ali če sem zme-den. V njenih očeh sem videl, da je tudi ona sama žalostna in zmedena, kajti moja zahvala ji je vel-jala zaradi materialnih stvari in ne zato, ker mi je darovala življenje.
Moja starša sta hodila k maši, vendar ju nikoli nisem videl, da bi drug drugega prosila za odpuščanje, da bi si rekla: "Rad te imam." Prepirala sta se zaradi neumnosti. Vedno sem se sramoval zaradi tega, da je moja mama starejša od mojega očeta, in o tem nikoli nisem govoril z njima. To me je napotilo k temu, da sem imel vedno razdaljo v odnosu do mame Pred nekaj časa je prišla v skupnost, da bi preživela kakšen teden z nami. Zame je bila to preizkušnja, kajti do nje sem moral biti dober, kakor sem do vseh fan-tov. Končno sem ji nek večer v sobi rekel: "Rad te imam." Besede, ki so mi prišle naravnost iz srca. Zadnji čas sem v bratovščini v Međugorju, kjer se srečujem z zunanjim svetom, saj prihaja veliko romarjev poslušat naša pričevanja. Na ta način se preizkušam, ali si znam povedati resnico o tem, kako gledam na ženske, ali izgubljam čas. Pred sabo imam vse tisto, kar sem resnično vsak dan. Ko gledam svojo slabost, se zelo dobro zavedam, kaj moram početi, da ne bom nikoli več padel v drogo. Razumel sem, da ne bom prišel daleč, če ne bom zgradil nečesa trdnega znotraj sebe, na primer molitve. Vidim, daje to stvar, ki zahteva ogromno, hkrati pa spoznavam, da se z njo vse začne. Ko sem vstopil v skupnost, nisem hotel moliti. Pustili so mi svobodno odločitev medjutranjo molitvijo v kapeli ali delom. Po nekaj dneh se je rodila v meni želja po molitvi. V vseh fantih, ki so molili, sem videl drugačno svetlobo. Ko molim poslušam, čistim svojo vest, povem si resnico, tako se lahko vedno bolj spoznavam. Tudi ko sem se drogiral, je bila vest tista, ki je vpila znotraj mene. Spominjam se, kako sem kradel, se zaradi tega slabo počutil in vendar sem vest utišal. Danes tega ne zmorem več in kadar se mi zgodi, da grešim, to podelim z drugimi in začnem znova. Danes sem radosten. Sporočilo, ki ga želim posredovati je sporočilo upanja - verjemite dobrim željam, ki se rojevajo znotraj vas."


Skupaj - ogledi vseh strani:

eXTReMe Tracker

Zgodbe gostujejo na strežniku: www.stjost.si--