<<< Nazaj - seznam<<<
.
>>> Mednarodni festival mladih - Medjugorje >>>
osnovna stran - main page                       

Pričevanja fantov

Nazaj Začetek Naprej

Pascal H.
"Rojen sem v 'normalni' katoliški družini. Od malega sem bil zelo sramežljiv in občutljiv. Poskušal sem se predstaviti drugim kot pogumen in dober. V bistvu nisem želel sprejeti samega sebe takega, kakršen sem bil. Premagoval sem sramežljivost tako, da sem bežal v rock glasbo in njene ideale.
Pri sedemnajstih letih sem začel piti alkohol. Pijanost mi je dajala občutek svobode, moči in veselja. Čez nekaj časaje smrt mojega očeta še bolj povečala nemir v meni. Ko sem ga primerjal z življenjem svojih rockovskih idolov, katerih ideali so bili seks, droga, rock'n'roll, nisem mogel doumeti smisela njegovega življenja v delu in skrbi za družino.
Občutek krivde v meni je bil vse večji, ker sem vedel, da nisem sposoben ustvariti družine in skrbeti zanjo. Takrat tega nisem razumel, toda žalost in smrt sta bili vse bolj navzoči v mojem srcu. Da drugi ne bi videli, kaj doživljam, sem se obnašal prepotentno in sem vse bolj iskal radost v materialnih stvareh. Postal sem lažnivec in na koncu sem ostal kot pes. Moja edina prijatelja sta bila droga in alkohol, tako da nisem imel več volje do življenja. Pogosto sem mislil na samomor. Takrat sem spoznal dekle s podobnim izkustvom. Odšla sva živet v novo okolje daleč od mojega mesta. Mislil sem, da sem našel ljubezen, vse je izgledalo popolno: novo delo, hiša, zakon. Vendar to ni bilo dovolj, ker je bil tisto, kar sem mislil, da je sreča, v resnici sebičen užitek. In najpomembnejše - v najinem življenju ni bilo Boga. Ko sem kasneje srečal verne Ijudi, ki živijo Kristusovo Ijubezen in v popolnosti pomagajo tistim, ki potrebujejo pomoč, posebno otrokom, ki živijo na ulici, sem občutil željo, da bi hodil po poti vere. Ob nekem romanju v Međugorje sem spoznal skupnost Cenacolo in po nekaj mesecih sem vstopil vanjo. Pred prihodom sem mislil, da nimam kakšnih večjih problemov, toda ni bilo tako. Življenje v skupnosti mi pomaga, da premagujem vse svoje strahove in probleme, zahvaljujoč bratom, ki živijo z menoj in Gospodovi pomoči. Učim se biti prijatelj, učim se odpuščati, živeti v resnici. Vse bolj živim vero na konkreten način in poslušam vest, po kateri mi vsak trenutek govori Bog. Danes se čutim ponovno rojen in srečen."


Skupaj - ogledi vseh strani:

eXTReMe Tracker

Zgodbe gostujejo na strežniku: www.stjost.si--