<<< Nazaj - seznam<<<
.
>>> Mednarodni festival mladih - Medjugorje >>>
osnovna stran - main page                       

Novigrad

Nazaj Začetek Naprej

Aleksandar
"Prišli smo na ogromno gozdno površino, polno zelenja in vinogradov. Zares prelepo okolje. Za začetek smo očistili gozd. Pričakali so nas meščani skupaj z župnikom. Pripravili so nam lepo bivališče, kjer trenutno živimo, dokler ne zgradimo nove hiše, ki bo sprejemala prihajajoče fante. Sama občina kot institucija nas ni sprejela najbolje, ker do sedaj gotovo ne vedo veliko o nas in verjetno o nas razmišljajo kot o narkomanih, ki bodo ustvarjali samo probleme.
Skupnost je močna in verjamemo, da nas bodo Ijudje spoznali in razumeli, da smo samo mladi fantje, ki želijo živeti novo življenje. Začetek ni lahek in vemo, da se bomo mnogo žrtvovali, ker moramo vse, kar smo dosegli v hišah, iz katerih prihajamo, ponovno narediti. Tu smo, da bi pomagali drug drugemu. Najprej želimo ustvariti mir in blaginjo, da bi lahko nudili pomoč vsem, ki se bodo obrnili na nas. Gotovo bo zelo težko, toda prav to je tisto, kar me razveseljuje. Vesel sem, ko mi je težko, ko se moram boriti za nekatere stvari in ko moram dodati svojo žrtev. Mnogokrat se spominjam fantov, s katerimi sem preživel dneve pred skupnostjo, spominjam se, koliko zla sem naredil in danes sem neizmerno srečen, ko vidim, da lahko delam dobre stvari, čeprav vem, da je težko.
Ko se zjutraj sprehajamo v molitvi, vidimo morje. Za sedaj imamo samo vodo, elektriko pa dobivamo po agregatu, vendar bo tudi ta problem kmalu rešen. Zahvaljujem se staršem iz Istre, ki nam veliko pomagajo. Prostora je toliko, da se lahko naredi celo mesto. Sestra Elvira je mislila, da bo tu kraj življenja, kjer bo vse novo, kjer bodo mladi živeli v vsej polnosti in bodo resnično zadovoljni in veseli. Upamo, da bomo zgled mnugirn mladim Ijudem. V peklu heroina sem živel osem let in vse mi je vzel. Danes sem srečen, ker mi ni treba nikomur lagati. Po jutranjem bujenju se zadovoljno gledam zaradi tega, kar sem. Naučil sem se ceniti dar življenja in pomagati drugim.
To bo center, kjer bo živelo več kot sto mladih. Tu bomo napravili družinsko središče za vse tiste, ki želijo ostati v skupnosti kot misijonarji. Veliko jih je, ki ostajajo, da bi dali življenjo. da bi na pravem mestu dali upanje odvisnim Mnogo naših fantov ostaja v skupnosti s svojo družino. Tu bo center, kjer bodo živeli z njo. To pomeni, da dajemo življenje nečemu novemu, edinstvenemu, originalnemu, zato je to lepa in vredna stvar."


Skupaj - ogledi vseh strani:

eXTReMe Tracker

Zgodbe gostujejo na strežniku: www.stjost.si--