<<< Nazaj - seznam<<<
.
>>> Mednarodni festival mladih - Medjugorje >>>
osnovna stran - main page                       

Nikoli se ne ustavljajte pred težavami

Nazaj Začetek Naprej

Sestra Elvira, ob gradnji nove hiše v Istri
"Ne želim biti več tisto, kar sem bila, kajti v meni je želja po napredku, saj mi Jezus daruje novo življenje. "Kadarkoli se začenja nekaj novega, je temu potrebno utirati pot. Kdo so ti, kijo utirajo? To ste tisti, ki odpirate nove ceste in vidike; gradite živl-jenje, ki do včeraj za vas ni obstajalo, in tu naletite na težave. Vendar to niso težave, na katere bi bilo potrebno gledati kot na breme, temveč so sreča, ki se vam ponuja v gradnji novih poti To bo pot za mnoge mlade, mlade, ki jih še ne poznate, vendar jih boste spoznali. Gradite za mlade, ki so izgubljeni, brez volje, brez občutka, brez želja, brez Ijubezni ... Spomnite se samo sebe. Ko se začne nov projekt, morate vedeti, daje težko in da so trenutki trpljenja, toda ne smete pozabiti, kako so bili veliko težji in bolj dramatični trenutki, preživeti na ulici. Nikoli ne pozabite te stvari, dru-gače boste postali omejeni. Dokler ste trpeli zaradi zla in laži, vam je to trpljenje vzelo srce. Za vas ni bilo nobenega upan-ja. Lahko rečemo, da je bila to preizkušnja, toda ponovno vam pravim: "Nikoli se ne ustavljajte pred težavami!" Morate iti naprej in pokazati drugim, da obstaja svetloba, da se lahko gre iz teme. Morate pokazati, da življenje obstaja. Zdaj ne vidite tega, kar trenutno ustvarjate zato, ker ste na začetku. Ravnokar ste se obrnili proti svetlobi. Kaj pomeni svetloba? Pomeni upanje; upanje, ki ni samo beseda, temveč je jasen in čist občutek v našem srcu. Bili ste v tunelu življenja brez vsakršnega upanja. Spomnite se samo dni, ki ste jih preživeli na ulici, vedno v iskanju prekletstva, ki se imenuje droga. Bili ste izgubljeni v vsem, oškodovani, nesposobni za vse, razen za drogiranje. Danes vam težave prebujajo upanje in svetlobo, ki vam jo prinaša življenje in to ne samo vam. Spomnite se: niste se sami drogirali, mnogi od vas ste morali prodajati drogo, da ste se lahko omamljali, tako da ste v to vpletli mnogo Ijudi. Vpletli ste jih, da bi ubili sebe in njih. In tukaj ste skupaj. Ali ste vpleteni v dobro. Vodlte drug drugega, toda skozi življenje v dobro. In to je življenjska preizkušnja.
Odpiranje hiše je čudovito dejanje. Poznam fante, ki potem, ko odprejo hišo, ne spijo in ne jedo. Ko končajo z delom okoli polnoči, večerjajo in potem odhajajo v kapelo molit rožni venec. To pomeni, da živijo življenje polno trpljenja in odpovedovanja
Nadaljujte in ne opuščajte molitve, ker če en dan ne boste uspeli najti trenutka za molitev, se bo tu začel vaš padec. Brez molitve ne imejte zaupanja drug v drugega ne v prijateljstvo med vami. Molitev je to, kar hrani in bogati človeške vrednote. Odvrzite svoje maske m govorite resnico. Skupnost daje življenje tam, kjer je človeško srce uničeno in kjer upanje ne obstaja več. Običajno izberemo mesto, kjer se narava smeji, kjer nas sprejema, in v naravi začenjamo ustvarjati življenje. Morate si poiskati kraj, kjerje tišina, zelenje m modrina. Vabimo fante, da gledajo v nebo, sonce, ki vzhaja^ da počnejo vse stvari, ki so jih pozabili delati. Vabimo jih, da gledajo lepoto polja, narave in da vidijo, kako se življenje obnavlja in vrača. V tem odkrivanju narave in lepote življenja ustvarjamo novo srce, upanje, zaupanje, odpuščanje m milost, postajamo Ijudje miru, Ijudje upanja, zato rabimo okolico nasmejano m polno življenja."


Skupaj - ogledi vseh strani:

eXTReMe Tracker

Zgodbe gostujejo na strežniku: www.stjost.si--