<<< Nazaj - seznam<<<
.
>>> Mednarodni festival mladih - Medjugorje >>>
osnovna stran - main page                       

Medžugorje - polje radosti

Nazaj Začetek Naprej

Predstavljamo vam eno izmed ženskih hiš
Ob prihodu v novo hišo, ki se je odprla oktobra 2000, je sestra Elvira govorila dekletom: "Upam, da se čutite izpolnjene, prav tako kot jaz. Ta dogodek me spominja na porod, na to, kar preživlja mati med nosečnostjo. Pod srcem nosiš otroka, pa ne veš, kakšen je. Hrepeniš po trenutku, ko ga boš zagledala, mu videla oči, dojela kdo je. Moja mama je imela sedem otrok. Kdo ve, ali se je na to navadila? Mislim, da se na porod ni mogla navaditi, kerje to življenje. Nekaj, kar ni obstajalo pred nami, zdaj obstaja in bo za vedno obstajalo, ker je vsako življenje nesmrtno. Ve, dekleta, ki danes začenjate z delom v tej novi hiši, se počutite, kot da je v vas novo bitje. Prihajala bodo prva
mlada dekleta, polna samote in žalosti in bodo iskala rešitev. Čakale so nas. Gospod vam bo dal posebno milost in ne smete govoriti, da nekaj zmorete ali ne zmorete. Gospod je izbral vaša imena. Jezus je v nekem trenutku izmed vseh Ijudi izbral dvanajst apostolov. To se je zgodilo tudi vam; Gospod vas je izbral. Pred vami je izbral mlade, ki so vam uredili ta prostor z veliko truda. Delali so tudi do dveh treh ponoči, da bi pripravili vse za vaš prihod. Hiša in okolica sta že obkroženi z njihovo Ijubeznijo, kar pomeni, da niste same, ampak vas obkroža človeška vera, in z žrtvijo, ki so jo oni darovali. To je lepo vedeti. Tu že obstaja otipljiva navzočnost angelov in Marije."

Fanta, ki sta delala v novi hiši, nam pnpovedujeta:

Antonio
"Rad se spominjam vseh stvari, ki so se dogajale v tej hiši. Fantov, ki se niso zaustavljali, dokler so nosili kamenje, tistih, ki so ga razbijali ... Resnicno lahko recem, da smo vsa dela opravljali z ljubeznijo."

Constantino
"Danes sem mislil na vas, ki ste prisle odpret hiso, mislil sem na vaše težave. Težkoje odpreti novo hiso, čeprav je že vse na mestu. Ko sem šel v Mehiko, je bilo tam že tudi vse pripravljeno, dojeli pa smo, da pripravljena hiša ne pomeni nic. Težave, ki so sledile zatem, so bile neverjetne. Mislim na to, koliko trpljenja bo potrebno, da se rodi prijateljstvo med vami. Ko sem prisel iz Mehike, sem bil malo utrujen, ne zaradi dela, ki sem ga tam opravljal, ampak zaradi opusčenih priložnosti, ko bi lahko naredil kaj dobrega. Sebi sem rekel: "Tokrat, pa naj bo še tako težko, bom naredil popoln preobrat, v to moram verovati." Velikokrat do zdaj sem bil v lažjih situacijah, toda zdaj bom uspel, čeprav prihaja zima. Mislim, da me vsaka življenjska doba uči nekaj novega."


Skupaj - ogledi vseh strani:

eXTReMe Tracker

Zgodbe gostujejo na strežniku: www.stjost.si--