<<< Nazaj - seznam<<<
.
>>> Mednarodni festival mladih - Medjugorje >>>
osnovna stran - main page                       

Pričevanja fantov

Nazaj Začetek Naprej

Michele D.
"Želim odgovoriti na vprašanje: "Kaj je to, kar drži skupaj nas, nepoboljšljive narkomane?" Odgovor je: "Ljubezen, ki je do sedaj nikdar nisem našel." Ljubezen, ki sem si jo vedno želel, iskal, ki je nisem nikoli imel, malo zaradi tega, ker sem zgodaj izgubil svoje starše in zaradi tega, ker sem si vedno želel družino in osebo, ki bi me imela rada, vendarje nisem nikoli našel, ker nisem znal dajati Ijubezni. Zgradil sem se v osebnost z ulice, ker me je bilo strah pred svojo dobroto, pred svojo normalno osebo. Bil sem plašen, zato sem iskal način, da se uveljavim kot osebnost. Tako sem hodil okrog po ulicah sveta petindvajset let in iskal možnost preživetja. Nazadnje sem bil uničen. Živel sem na železniški postaji v Milanu. Čakal sem, da bom umrl. Bil sem shiran do človeške prikazni in prepričan, da ne bom nikoli več prenehal z drogo. Štel sem se za mrtvega.
Kaj je bilo tisto, kar mi je pomagalo vstopiti v skupnost? To je bila Ijubezen fanta, ki je hodil po ulicah, da bi pomagal drugim. Skupnost je poznal že dolgo let. Imenuje se Vincenco. Bilje metalec in je igral bobne v svojem bendu. Od njega sem se naučil prepoznati Jezusovo Ijubezen. Ta fant mi je sledil sedem mesecev s potrpežljivostjo, voljo in prijateljstvom. Z menoj se je dogovarjal za srečanja in jaz sem ga vedno izigral. Odhajal sem proč od njega s strahom, da me bo grdo gledal, on pa se mi je nasmihal. Po sedmih mesecih borbe me je spravil v skupnost.
Danes imam dvainpetdeset let, in ko sem stopil v skupnost, sem razmišljal pod vplivom dvajsetih let ulice. Mislil sem, da mi ne bodo mogli nikoli pomagati. Nisem več verjel v zastonjsko Ijubezen. Fantje so takoj poskrbeli zame, kakor za nekoga, ki je prišel iz nič, berača brez denarja, brez dostojanstva, polnega uši, bitje za vreči stran. Tukaj mi je bila darovana ogromna ljubezen, da sem lahko začel znova, kakor oseba z dostojanstvom. Danes sem radosten, ker se počutim uresničenega. Tisto, kar me je spremenilo, je bila 1jubezen. Ljubezen, ki te prej ni poznala, ljubezen tistega, ki te ni nikoli videl, vendar ti je sedaj blizu vse noči in dneve. Ta te popolnoma spremeni. Ljubezen je kakor veriga, ki se nadaljuje in ki ji želim pripadati."


Skupaj - ogledi vseh strani:

eXTReMe Tracker

Zgodbe gostujejo na strežniku: www.stjost.si--