<<< Nazaj - seznam<<<
.
>>> Mednarodni festival mladih - Medjugorje >>>
osnovna stran - main page                       

Dominikanska republika

Nazaj Začetek Naprej

Karlo
"V tem misijonu živim že dve leti. To je nova resničnost, drugačna in vsak dan znova aktualna. Ko smo prišli sem, smo mislili, da bo to lepo doživetje, vendar smo v tem času, ko smo doživeli težave, trpljenje in radost nas in otrok, razumeli, da to ni samo preprosta izkušnja. Skupnost želi okušati življenje, ki je tu doživeto na nov način, vendarje še vedno enako izvorom. Prilagojeno je potrebam kulture ter kraju in otrokom, ki živijo z nami.
V tem trenutku je tu veliko otrok, misijon narašča m v zadnjem letu je bilo narejenih že veliko stvari. Sedaj nam bo lažje sprejemati druge otroke in jim dajati prostor za spanje in hrano, kajti, hvala Bogu, veliko oseb nam pomaga in z nami sodeluje. Močno se občuti božja navzočnost m tudi njegova previdnost, ob kateri nam skoraj nikoli ničesar ne manjka. Vendar se ne zaustavljamo ob tem, kajti naš motiv ni to, da počnemo stvari samo za preživetje otrok, kar bi bilo gotovo lažje, temveč dajim darujemo vrednote, ki jih resnično potrebujejo.
Pogostokrat ni lahko. Vsak dan se srečujemo s svojimi slabostmi, vendar odkrivamo, da je v zaupanju v Boga vse mogoče. Zavedel sem se, da v tem misijonu ne morem sodelovati samo na pol. Največja težava z otroki je, kako najti način, da bi nam zaupali in verjeli sporočilu, ki jim ga prinašamo. Zato je potrebno popolno spreobrnjenje, ki ne pušča prostora lastnemu egoizmu alijazu. Gotovost prihaja iz prijateljstva. Mi pomagamo njim, oni pa nam. Enkrat smo jih prosili, naj napišejo zahvalno pismo gospe, ki nam je podarila denar za nakup igrišča. Otroci so napisali: "Želimo se ti zahvaliti, ker vsakokrat, ko prideš k nam, v Dominikansko republiko, sodeluješ pri naši maši." Marsikdo bi pričakoval, da se bodo zahvalili za to, karje podarila, vendar so odkrili prav osebni odnos, morda tisti objem pri maši ali nasmeh, ki ga je gospa pustila v njihovih srcih. Te stvari so konkretni in iskreni premiki v njihovih srcih, ki dajejo rast in večajo tudi naše srce."


Skupaj - ogledi vseh strani:

eXTReMe Tracker

Zgodbe gostujejo na strežniku: www.stjost.si--