<<< Nazaj - seznam<<<
.
>>> Mednarodni festival mladih - Medjugorje >>>
osnovna stran - main page                       

Pričevanja fantov

Nazaj Začetek Naprej

Kenny
"Doma so bili tako revni, da me je mati oddala drugim. Toda nova 'mama' me je preveč čuvala, tako da se z njo nisem mogel niti pogovarjati, kakor bi si želel. Ker sem bil tako plah in molčeč, nisem našel stika tudi z drugimi otroki. Ker mi je moj strah presedal in sem želel biti vesel kot drugi, sem se lotil športa. Nekako sem uspel in v košarki dobil nagrado univerze. Ob tem uspehu sem bil prepričan, da sem se že izkopal iz svojih strahov. S to nagrado sem se pogumno vpisal na univerzo, toda prav kmalu sem spoznal, da je bil to čisto drug svet kot v mojih predstavah. Zato sem začel iskati uspehe v oblekah, avtih, dekletih in končno v mamilih. "S tem boš imel boljši uspeh! Poskusi marihuano!" Tako m podobno so mi prigovarjali. Poskusil sem. A uspeh je bil le za malo časa. "Vzemi močnejše!" Vzel sem ... Zapustil sem družino in prijatelje; bil sem sebičen. Nasvetov drugih nisem upošteval. Zavrgel sem vse, kar so me naučili, le mamil nisem zavrgel. Dobil sem hčerko; a kot je moja mati zavrgla mene, tako sem jaz zavrgel otroka. Še enkrat sem se poročil in iskal rešitev za svoj problem. Toda v mamilih nisem našel ne rešitve ne pravega veselja, ker je to veselje trajalo le malo časa. Potem sem slišal za skupnost sestre Elvire. Kako? Videl sem starca, ki je držal v rokah neko vozovnico. Stopil sem k njemu, da bi mijo dal. "Pojdi k Sv. Vincenciju, tam jo boš dobil," mi je rekel. V Ameriki je to turistična atrakcija in jo dajo vsem, ki jo hočejo. Obenem sem v tej hiši vprašal, če vedo za kako skupnost, kjer se ukvarjajo z narkomani. Dali so mi naslov. Že naslednji dan sem se oglasil. Bil sem presrečen, ker so me sprejeli že prvi dan.
Tu sta terapija molitev in delo. To resnično oblikuje naše življenje. Jaz molitve nisem rabil, sestra Elvira pa je želela, da jo damo na prvo mesto, ker bo vse drugo sledilo iz nje. Zdaj vem, da je imela prav, ker je molitev močno središče našega življenja in spreminja vse. Iz molitve izhaja tudi pravo veselje.
Šest, sedem let sem iskal zdravnike, da bi se rešil mamil, a rezultata ni bilo. Tu smo se naučili, daje še veliko drugih vrst odvisnosti: strah, družina oziroma nedružina, materialne želje, nesprejetje Ijubezni, zavrnitev dela, če sam nimaš pri tem koristi itd. To pomeni delati vse iz sebičnih namenov. Moja vest mi je mnogokrat govorila, da ne delam prav, toda hotel sem jo preglasiti. Tu je molitev za nas postala nekaj svetega. Spoznal sem spoved, birmo in oboje visoko cenim. Te zakramente sem prejel v skupnosti, prej sem bil baptist. Deset let nisem videl hčerke, pred dvema mesecema sem si jo zaželel videti iz vsega srca. To je drugačna šola kot univerza. Teologijo se učimo v kapeli na kolenih. Molitev nas pripravlja za prihodnost. Tu se učimo biti dobri, imeti dobre odnose z drugimi, učimo se odpuščati. Kako bom živel z ženo, če ne bom znal ali mogel oproščati? Zdaj vem, da je bil Bog z menoj od vsega začetka, kajti našel sem novo življenje. Mir in veselje, ki sem ju dobil tukaj, bi hotel zadržati vse živIjenje."


Skupaj - ogledi vseh strani:

eXTReMe Tracker

Zgodbe gostujejo na strežniku: www.stjost.si--