<<< Nazaj - seznam<<<
.
>>> Mednarodni festival mladih - Medjugorje >>>
osnovna stran - main page                       

Ljubezen iz srca skupnosti

Nazaj Začetek Naprej

Sestra Elvira
"Vsi si želimo Ijubezni, resnične Ijubezni, ki napolni srce z mirom in zaupanjem. Skupnost želi biti šola, kjer se učimo Ijubiti in biti Ijubljeni od Njega, ki je edini izvor Ijubezni. Jezus nam je zapustil zapoved: "Ostanite v moji Ijubezni!" (Jn 15, 9.) Vemo, da je Ijubezen vedno nekaj novega in neopisljivega, je nekaj, kar nam vsak dan prevzame srce, dušo in življenje. Pogosta prispodoba za Ijubezen je plamen. Ognjeni zublji, ki se dvigajo proti nebu, niso nikoli iste oblike, saj je ogenj gibanje, spreminjanje, je nekaj, kar te s svojim gorenjem ogreva in razsvetljuje. Ogenj, tako kot Ijubezen, nikoli ne miruje, ni ploščat, ne siv, ne plesniv. Je mnogo več! Resnična Ijubezen je kot plamen, kije vedno v rasti in v gibanju.
Naša skupnost živi od te Ijubezni. Ostati moramo v njej, saj je zagotovilo resnice, nekoristoljubja in neizkoriščanja bližnjega. Lubezen, ki nima korenin v Jezusu, lahko najde jasne ali skrite razloge za osebne interese, interese skupnosti ali družine. V takih primerih težko dojamemo njeno globino. Ljubezen je brezpogojna le takrat, ko je trdna, mirna in ukoreninjena v Jezusu. On nas ni izdal, nas nikoli ne izdaja in nam še naprej zaupa. Njegova Ijubezen nam nenehno odpušča, nam vliva zaupanje, ostaja z nami, nas ceni, spoštuje, nas zna čakati. To je tista Ijubezen, ki jo moramo odkriti in posnemati. Iz te tako dejavne Ijubezni hočemo živeti zato, da bi prinašali svetu najlepši odsev Jezusa, ki je mir, edinost in veselje. Besede 'mir z vami', ki nam jih Jezus naslavlja, ne pomenijo ostati mlad, vendar brez energije, brez življenja, brez možnosti tveganja, ampak pomenijo to, da moramo znati živeti tisti mir, ki je ponižnost, odpuščanje, razumevanje, dobrohotnost, moč in odločnost. Pravi človek pozna svoje slabosti in ve, da potrebuje božjega miru. Boga ne moremo izbrati le z besedami, ampak se moramo za to spoznanje truditi s stalnostjo, vztrajnostjo, prizadevanjem in z iskanjem miru prek molitve. Bistvene lastnosti molitve pa morajo biti kvaliteta, dejavnost v Ijubezni do bližnjega, sposobnost, da ne vztrajaš v svojem 'prav' za vsako ceno, da ne skušaš prevladati drugih ali biti najmočnejši. V taki molitvi se želimo srečati z Bogom, sprejeti njegovo usmiljenje in okusiti njegovo odpuščanje. On nam na našo molitev odgovarja, ker je živa Beseda. Udejanja to, kar je v nas, vidi naše sanje, naše načrte in naše želje. Bog nam ni podaril življenja zato, da bi trpeli, ampak zato, da bi živeli v miru. Pustimo, da kraljuje v našem življenju, v naši zgodovini, torej tudi v središču moje zgodovine, mojih izbir, mojega življenja, mojega veselja, moje bolečine, moje svetosti, pa tudi mojega greha in mojih revščin. Oče ima tudi srce matere in vse izraze Ijubezni, potrebne za vsa bitja. Vsako bitje potrebuje Očeta, njegovo močno in zahtevno Ijubezen, pa tudi sočutno, nežno in zaščitniško Ijubezen matere. Če nismo v tem dialogu v tej enotnosti z Bogom, ne bomo nikoli imeli v srcu miru in ne bomo nikoli njegovi nosilci. Ta dar dospe do nas preko šole božje Ijubezni.
Bog je edino zagotovilo za prihodnost vsakega človeka. Vse odločitve, ki ji sprejmemo brez njega, ostanejo omejene, bolehne in neobstojne. Odločitve moramo sprejeti kot svobodni Ijudje, da bi se razvili in se spoznali, da bi živeli v polnosti, dostojanstvu, lepoti, veselju in sreči. Prišel je, da bi nam podaril notranje zdravje, ki mu pravimo mir, spokojnost, veselje, sprava, odpuščanje, in zmožnost, da lahko pričnemo znova. Teh vrednot pa človek človeku ne more posredovati, ne da bi poprej sam okusil miru in odpuščanja, ki prihajata iz zakramenta sprave. Samo Jezus odpušča in pozablja, ker je Bog, mi pa ne pozabljamo, saj še vedno kritiziramo, razmišljamo slabo, sodimo in se obtožujemo. Bog tega ne počne. On vedno začenja znova, vsak dan dela stvari v novi luči. Torej brez strahu darujmo njemu vse kar smo, v dobrem in slabem, kajti on je Oče, ki nas Ijubi in želi, da smo srečni."


Skupaj - ogledi vseh strani:

eXTReMe Tracker

Zgodbe gostujejo na strežniku: www.stjost.si--