<<< Nazaj - seznam<<<
.
>>> Mednarodni festival mladih - Medjugorje >>>
osnovna stran - main page                       

Pričevanja deklet

Nazaj Začetek Naprej

Inga
"Danes je sobota in prvikrat grem na pripravni razgovor za vstop deklet v skupnost, kije tukaj v Međugorju. Zameje velik Gospejin dar, da morem srečati, služiti in opogumljati dekleta brez upanja. Spominjajo me na to, kakšna sem bila. Trpljenje, ki sem ga preživela, je danes po molitvi postalo pomoč in upanje za vse tiste, ki iščejo rešitev.
Spominjam se, da še pred nekaj leti ni bilo ločenih kolokvijev za dekleta, tako da sem jih jaz opravljala skupaj s fanti. Obstajali sta samo dve dekliški hiši: Savigliano in Spinetta. Danes jih je šest skupaj s 'Poljem radosti' tukaj v Međugorju. To je prva hiša za dekleta izven Italije. Odprta je nova stran v zgodovini naše skupnosti in za nas, ki smo tukaj, je to velika naloga in odgovornost. Moramo pripraviti pot za tiste, ki bodo prišle.
Z odpiranjem te hiše nam je Gospod pokazal, kako veliko zaupanje ima v ženo. Čeprav je bila onečaščena, prizadeta in zavržena, je lahko očiščena, prerojena in ozdravljena v Njegovem usmiljenju in Ijubezni. Jezus namje zapustil svojo mater Marijo, kije vsak dan navzoča, živa in konkretna v naši hiši, v Međugorju. Ona je naš zgled čistosti, resnice in dobrote. Od nje se učimo, kako sprejemati božjo Ijubezen in kako ravnati. Naša edina ambicija je najti verodostojnost, dati življenje in Ijubiti na resničen način. Srečna sem, da sem lahko danes blizu Marije, ki me dela bolj popolno ženo, ne samo zaradi Ijubezni, kijo sprejemani, temveč zato, kerjo dajem dekletom, ki so tu in ki bodo v naši hiši.
Na kolokvij je prišlo deset deklet. Sprejele smo jih sestra Elvira, Cinzija in jaz. Elvirina navzočnost in njene besede so spremenile njihove poglede. Prej žalostne, ugasle in jezne so postajale radovedne in zainteresirane. Vse so pazljivo poslušale Elviro, kije odprto in iskreno govorila o nalogah žene. Izgledala je kot svetilka. V njihovem mraku je bilo, kot da potiska zid izpred njihovih src in jih kliče, naj vstanejo.
Veliko deklet ima željo vstopiti v skupnost. Nekatere med njimi so že opravile sprejemne razgovore.. Dekleta prihajajo iz vseh delov sveta. Bog me kliče in želi čim bolj odpreti moje srce, da se naučim ljubiti in sprejemati, in jaz se prepuščam Gospej, da bi mogla služiti vsem tistim, ki bodo pnšle, in da vse skupaj postanemo kot Ona."


Skupaj - ogledi vseh strani:

eXTReMe Tracker

Zgodbe gostujejo na strežniku: www.stjost.si--