<<< Nazaj - seznam<<<
.
>>> Mednarodni festival mladih - Medjugorje >>>
osnovna stran - main page                       

Pričevanja deklet

Nazaj Začetek Naprej

Graziela
"Ne želim biti več tisto, kar sem bila, kajti v meni je želja po napredku, saj mi Jezus daruje novo življenje. Tukaj v skupnosti molimo in imamo možnost, da se obrnemo h Gospodu m ga prosimo pomoči. Trudim se to početi z resnično željo, vendar včasih čutim, da to nisem jaz. Čutim, da je znotraj mene večja moč, ki me sili, da izberem dobro. Tako je bilo tudi z mojim vstopom v komuno. Zagotovo vem, da je bilo nekaj močnejšega od moje volje, kajti po svoji volji ne bi nikoli vstopila. Imela sem močno željo po odkrivanju tega, kaj me čaka v dobrem, kajti v zlu sem resnično odkrila že vse. Zelo lepa stvar, ki se mi dogaja tukaj med otroki, ki živijo v skupnosti, je ta, da sem odkrila dar materinstva. Ko bivam z njimi, se mi dogaja, da skrbim zanje, kakor da bi bili moji. Tudi jaz sem nekoč imela željo, da bi bila resnično ženska, mati in žena, vendar sem prišla na tako točko, da sem mislila, da nisem več sposobna občutiti notranje lepote biti ženska. Nisem imela želje po življenju, po nasmehu. Odkrivam neko stvar, ki je zelo pomembna; veliko sem trpela zaradi ločitve od svoje družine, posebno od svoje matere. Vidim, daje nisem poznala, in ko sem odraščala, sem gojila do nje močno sovraštvo. Prvič sem jo videla, ko sem bila stara sedemnajst let in sem razumela mnogo stvari. Sedaj čutim, da se tu v skupnosti spreminjam, ozdravljam iz dneva v dan in tudi občutka sovražnosti do nje ni več. Čeprav je moja mama zdaj mrtva, sem ji odpustila vse, karje naredila slabega. Mnogo sem premišljevala o njej. Tudi onaje imela podobno preteklost kotjaz inje mnogo trpela do trenutka, ko se je začela drogirati. Danes jo zelo dobro razumem.
Imam veliko željo, da bi se zgradila kot ženska, da bi odkrila vse krščanske vrednote, ki jih je Gospod položil vame ob mojem rojstvu. Tudi ob tem pomislim na svojo mamo, ki ni imela možnosti, da bi vstopila v skupnost ter začela znova. Vem, da me ona vidi, kjerkoli že je, in sem srečna, da ji lahko pokažem, da sem ji odpustila in da jo imam rada. Tudi svojega očeta v življenju nisem nikoli cenila in sem ga velikokrat izkoristila in obsojala. Zadovoljna sem, da se moja družina ponovno prebuja. Z bratom sva si vedno želela dobro. Imela sva srečo, da kot otroka nisva bila ločena, kakor so velikokrat ločeni posvojeni otroci. Zdaj zahvaljujoč skupnosti obnavljava odnos, ki je bil prekinjen, ko je v najino življenje vstopila droga.
Zadnji velik dar, ki sem ga prejela, je bil ta, da sem odšla z Elviro in nekaterimi sestrami na duhovne vaje, kjer sem se zelo osvobodila tudi v odnosu do Elvire. Mislim, da sem ozdravela prav tam. Hvala, Elvira."


Skupaj - ogledi vseh strani:

eXTReMe Tracker

Zgodbe gostujejo na strežniku: www.stjost.si--