<<< Nazaj - seznam<<<
.
>>> Mednarodni festival mladih - Medjugorje >>>
osnovna stran - main page                       

Pričevanja fantov

Nazaj Začetek Naprej

Gilberto
"Nekdo si me je zamislil, me želel, me ustvaril in Ijubil. Njegov sem. Zadovoljen sem, da sem v komuni, v hiši Gospoda, njega, ki nas je osvobodil. Mi smo lahko priče te osvoboditve, ker smo dolgo časa živeli v temi, v težavah, ki so največji problem našega časa, in iz katerih se pride zelo težko, če vmes ne vskoči neka vzmet, ki ti pravi: "Poiskati je potrebno nekaj več." Človek lahko ozdravi na telesu, lahko ozdravi na duhu, lahko ozdravi na pameti, vendar se to zgodi samo takrat, kadar dela Gospod. Jezus je tisti, ki pošilja dobre Ijudi, ki iz teme pomagajo tistim, ki to želijo. Jaz, Gilberto, sem vztrajal več kot dvajset let v Milanu. Dosti Ijudi hodi okrog po svetu, govori o tem problemu, se pritožuje in pravi: "Tako ne gre več naprej. To družbo je potrebno zamenjati." Veliko lepih besed, vendar problem ostaja naprej. V nekem trenutku svojega življenja sem imel možnost, srečati osebo, ki se je odločila, da gre na ulico in reče: "Gospod mi je nekaj daroval in jaz želim to dati drugim." Ta oseba je bila sestra Elvira. Bilo je potrebno, da sem srečal nekoga. kakršna je ona, ki mi je z močjo Svetega Duha, ki je sila in Ijubezen, prvikrat v mojem življenju povedala v obraz vso resnico in me tako postavila ob rame vsem narkomanom. Nasmejane fante, ki jih zdaj vidite, bi morali videti prej. Smrt, ki se sprehaja. Bili so v grozljivem stanju. Tako je prišla sestra Elvira in nam predlagala pot križa. Kako objeti križ, kako sprejeti to stvar, ki na svetu ni več sprejeta. Droga je tista snov, ki križ ubija. Danes je na svetu tisoč sistemov, kako ga odstraniti, kako to narediti. Preprostoje: jej veliko, veliko seksaj, zabavaj se odjutra do večera, vzemi drogo, ki ti najbolj odgovarja. Naredi te vročega za katero koli vročo situacijo, naredi te mrzlega za katero koli mrzlo situacijo, naredi te takšnega, kakršnega te svet pričakuje. Vsakokrat, ko se pojavi križ, narkoman zbeži. Ne želi ga videti. Sreča ga na drugačen način. Heroin mu ga najprej odvzame, potem pa ga vrže na rame, vendar ima takrat dvojno težo: je uničevalen, postane pošast in ni već križ. Zato skupnost predlaga pot križa vsak dan, nadvse pa uči Ijubiti tak križ, ki ni stvar za prenašanje in ki ne uničuje. Uči nas Ijubiti in nam podan na novo tisto disciplino, ki smo jo pozabili, staro dobro vzgojo naših očetov in naših mater, ki je bila najvrednejša.
Razen tega odkrivamo veliko vrednot, ki so bile poprej v nas mrtve in pokopane. Učimo se postati Ijudje, ki znajo Ijubiti in spoštovati. V svojem življenju sem vedno mislil, kako bom tlačil druge. V skupnosti, ki je dragocen dar, se učim odpreti srce tistemu, ki je blizu mene, in Jezusu. On se mi je podaril kakor dar zadnje možnosti mojega življenja in jaz sem mu moral samo odpreti srce. Jezus trka od jutra do večera na vrata tvojega srca. Če mu pustiš vstopiti te bo nadlegoval, da ne boš mogel mirno iti mimo nekoga, ki se ne počuti dobro; ne moreš, ker moliš. In če moliš, ne moreš priti v konflikt s samim seboj. Jezus je ta, ki nas je učil, da ni mogoće Ijubiti njega in ignorirati bratov. Pogum, da tako ravnaš, prihaja iz križa, kije v Jezusu postal vstajenje. Želim sporočiti drugim, da mi je uspelo priti iz droge, da obstaja možnost, da prideš iz nje, ko se učiš Ijubiti, ko se učiš darovati drugim; ubogemu, ki je vedno blizu, kajti Bog ti ga vsak dan postavi na pot. To je čudež in radost majhnih stvari, ki sem se jih naučil v komuni. Križ ni prekletstvo, ampak postane blagoslov, kadar se ga živi v Jezusu, kajti on je, ki daje smisel vsaki stvari. Veterje delovanje Svetega Duha, ki odpihne meglo, to mentalno zmedenost, ki jo vsi zelo dobro poznamo. Najlepša podoba za opis luči je podoba otroka, ki v trenutku posebne milosti odpre oči, vidi barvo sveta in megla počasi odhaja. Skoraj tako se zgodi otroku, ki odpre oči svetu. Luč je. Lučje v meni."

Dolga leta si jezdil po ulicah rocka, ko si padel s svojega belega konja. Hodil si po poteh Ijubezni in zapustil si nam svoje pesmi, rojene v preprostem otroskem srcu, ki počiva v Jezusovi luči. "Kdorkoli postane majhen kakor ta otrok, bo najvecji v nebeškem kraljestvu." Tvoje srce, tvoje pesmi, tvoj križ so najvecja hvalnica, ki si jo lahko daroval Gospodu. Hvala, Gilberto.


Skupaj - ogledi vseh strani:

eXTReMe Tracker

Zgodbe gostujejo na strežniku: www.stjost.si--