<<< Nazaj - seznam<<<
.
>>> Mednarodni festival mladih - Medjugorje >>>
osnovna stran - main page                       

Radost družine

Nazaj Začetek Naprej

Giorgio in Elena
"Preden sem se poročil in izpovedal, sem odšel po drogo. Moja priča je bil 'diler', ki mi je prodajal heroin. To je bil lažni zakon, zato mi je bilo zelo pomembno, da sem poroko obnovil, ker je potrebno, da se zavedam velikega daru družine. Gospod od mene želi zvestobo, prijateljstvo in vse vrednote, ki sem se jih naučil v skupnosti. Klub temu, da je včasih težko biti prijatelj, želim in hočem premagati trenutke razdvojenosti, do katerih pride. V zadnjem času se nisem dobro obnašal do Elene zaradi ponosa, nervoze in vsega slabega, kar je še v meni. Vsakokrat, ko se je to zgodilo, sva prosila drug drugega za odpuščanje tako, da sva si gledala v oči. To je zelo lepo." "Presrečna sem, ker sva obnovila sveto skrivnost poroke. Bila sem zelo vznemirjena in bili so trenutki, ko sem morala zadrževati solze. Ko sva se vzela, sem vroče jokala, ne zato, ker sem bila ganjena kot danes, temveč zato, ker nisem vedela, kaj delam. Tedaj sem jokala skoraj četrt ure. Danes sem uspela zadržati solze, in četudi bi jokala, bi bile to solze radosti. Zdi se mi, da sem bila žena, ki komaj sedaj pozna vrednost tega zakramenta. Čutim, da sem rekla Da Bogu in tako želim nadaljevati vsak dan, živeča v Ijubezni z Giorgiom.
Povedati vam želiva to, kar nam sestra Elvira v zadnjem času mnogokrat poudarja. To praznovanje je možnost, da ponoviva, kateri so štirje nosilni stebri, ki držijo zakon in družini dajejo trdnost.
1. PONIŽNOST - To pomeni, imeti moč, drugemu reči: "Potrebujem te!" Koliko težav mora človek preživeti, preden izreče priznanje, kako zelo potrebuje sozakonca.
2. ŽRTEV - Če ne spoznaš, kako potrebno je kaj žrtvovati, da bi drugemu pokazal svojo Ijubezen, nikoli ne boš mogel Ijubiti. Ni Ijubezni brez bolečine. Ljubezen brez pripravljenosti, da se žrtvujemo in odrekamo tudi samemu sebi, ni Ijubezen, ampak koristoljubje, sebičnost, izkoriščanje.
3. NASMEŠEK - Na videz je tako nepomemben, pa tako zelo uspešen. Če si ponižen, ne boš maščevalen in boš pozabil krivice, ne boš vedno hotel imeti svoj prav. Ce si ponižen, z veseljem odpuščaš, pozabljaš, začenjaš znova, zaupaš in se zmoreš nasmehniti. Če se ne moreš smehljati, pomeni, da ne pozabljaš, da tvoje srce ne odklanja slabih čustev, zato mir ne more prebivati v tvojem srcu.
4. MOLITEV - To je najpomembnejše sredstvo povezovanja dveh duš in src. Če zakonca ne molita, ne bosta imela moči živeti v resmci, v ospredju bo zunanjost, prišlo bo do laži, neiskrenosti, prikrivanja, pobegov in nezvestobe. Da bosta mogla skupaj ostati, bosta morala imeti moč nekaj časa skupaj tudi preklečati."


Skupaj - ogledi vseh strani:

eXTReMe Tracker

Zgodbe gostujejo na strežniku: www.stjost.si--