<<< Nazaj - seznam<<<
.
>>> Mednarodni festival mladih - Medjugorje >>>
osnovna stran - main page                       

Pričevanja fantov

Nazaj Začetek Naprej

Filip
"Želim pričevati o svojem dosedanjem življenju. Imam šestindvajset let, v skupnosti sem dvajset mesecev. Moje življenje pred tem je bilo nesmisel-no in le ob redkih trenutkih sem bil zadovoljen sam s sabo in s tem, kar sem imel. Odraščal sem brez očeta z mamo in očimom, katerega sem spre-jel kot očeta. Bil je preveč popustljiv do mene in to sem izkoriščal. Moj bratje bil epileptik. Do srednje šole sem bil miren, vase zaprt otrok, obvarovan pred svetom in v vsem gotov. Odhod v srednjo šolo je pomenil zame vstop v nov svet. S svojo sramežljivostjo in strahovi sem se zacel izgubljati v novem okolju. Izogibal sem se bratu in ga skrival pred drugimi. Bal sem se, da ne bi doživel sramote zaradi njegove bolezni. Pravih prijateljev sploh nisem imel, s starši pa nisem imel poguma govoriti o svojih problemih, ampak sem jih držal v sebi.
Zelo sem si želel imeti prijatelje, katerim bi mogel zaupati, in trpel sem, ker tega nisem mogel ures-ničiti. Do prihoda na fakulteto nisem imel proble-mov z mamili. Ko sem jih prvič poizkusil, se mi je zdelo, da sem našel zadovoljstvo, s katenm bom uspešno prekrival svoje strahove, komplekse in napake. Moji starši so imeli absolutno zaupanje vame, jaz pa sem to začel materialno izkoriščati. Po dveh letih eksperimentiranja z lahkimi drogami sem začel jemati heroin. Z njim sem bil še močnejši in hitro je postal edini smisel mojega življenja. Dve tri leta sem to uspešno prikrival, ko pa so moji starši videli, da hujšam, zanemarjam fakulteto, da izginjajo stvari iz hiše, so posumili, da se nekaj dogaja. Spoznanje, da jemljem mamila, je bilo zanje šok. Želela sta mi pomagati na vse načine, jaz pa sem ju uspel varati še nekaj časa. Končno sem vstopil v skupnost in uvidel, da je to zame edina rešitev, imel sem izbiro: skupnost ali iilica.
Prvi dnevi v skupnosti so mi bili težki v fizičnem pogledu, ker prej nisem nikoli delal. Ko sem to obvladal, so začeli prihajati drugi problemi, o katerih sploh nisem slutil, da jih nosim v sebi, ker sem jih avtomatično obšel ali jih reševal po liniji najmanjšega napora. Dobil sem pomoč fantov v skupnosti in začel sem živeti bolje. Prvikrat sem bil zadovoljen z majhnimi stvarmi, ki so mi dajale zadovoljstvo.
Tudi danes se vsak dan srečujem s težavami, ki pa jih s pomočjo molitve, ki sem jo prvič spoznal v skupnosti, kjer sem prejel tudi zakramente prvega svetega obhajila in birme, uspešno premagujem. Srečen sem, ker mi je skupnost dala novo življenje in vero v samega sebe. Vem, da je to edina prava pot, ki mi bo omogočila, da postanem zrela, močna, značajna oseba, sposobna boriti se z življenjskimi težavami na pravi način."


Skupaj - ogledi vseh strani:

eXTReMe Tracker

Zgodbe gostujejo na strežniku: www.stjost.si--