<<< Nazaj - seznam<<<
.
>>> Mednarodni festival mladih - Medjugorje >>>
osnovna stran - main page                       

Dragi starši

Nazaj Začetek Naprej

Sestra Elvira:
Ko družina ugotovi, da je otrok narkoman. mnogokrat starši tega ne sprejmejo. Opravičujejo in zagovarjajo otroka, misleč, da je on vendarle drugačen odvisnik od ostalih, zaradi strahu, kaj bodo mislili sosedje in sorodniki. Družina naj bi ostala tako povezana, brez medsebojnega obtoževanja. Ko se starši odločijo pripeljati otroka v skupnost, zahtevamo od njih, da sledijo našim pravilom m navodilom, da bi se pripravili na tako pomemben korak.
Na prve tri pogovore morajo priti sami brez otroka, ker verjamemo, da mu lahko v prvih korakih oni najbolj pomagajo. Zato je potrebno njihovo zaupanje m poslušnost skupnosti. To služi temu, da bi se starši bolj spoznali s problemom in da bi olajšali življenje otroku. Če otrok ne želi sprejeti navodil staršev, ga morajo vreči iz hiše, ker mu bodo samo tako omogočili, da spozna pravo sliko droge: ulico, samoto, zavrženost, strah, mraz, lakoto, in se tako odloči, da spremeni življenje. S tem načinom je potrebno nadaljevati tudi po vstopu v skupnost. Če se otrok odloči zapustiti skupnost, mu morajo doma zapreti vrata in poskrbeti, da ne najde prenočišča ne pri prijatelju ne pri sorodnikih. V primeru, da starši sprejmejo otroka v hišo, se ne more več vrniti v našo skupnost. Če ga ne sprejmejo na dom, ga bomo mi ponovno sprejeli in bomo prepričani, da nam družina verjame, kajti če starši ne verjamejo v to, kar pravi skupnost, odvisnik to takoj izkoristi.
Skupnost ne zahteva denarja od staršev, srečni pa smo, če sodelujejo pri njenih aktivnostih in razvoju. Skupnost predlaga odvajanje od egoizma, da bi na ta načm uspeli dajati sebe drugim. Uči nas iti iz nas samih, zapustiti posesivnost, gotovost lagodnega življenja, užitke; verige suženjstva. Oseba, ki ni sposobna odvreCi svojih omejenosti, strahov, egoizma, umišljenosti, bo za vedno ostala ujeta v preteklost, ki je samo žalost, in ne bo nikoli okusila lepote svobodnega življenja. Resnična Ijubezen išče srečo drugega, kar pomeni živeti življenje in svetlobo.
Edina metoda zdravljenja, ki jo skupnost predlaga mladim odvisnikom je ozdravljenje življenja. Kaj bi pomenilo, če se nekdo osvobodi droge, če še naprej ostaja lažniv, sebičen m nasilen? Kdo bi želel biti s takšno osebo? Katera soproga bi ostala z egoistom, lažnivcem? Kako bi se lahko oče imenoval nekdo, ki ne zna vzgajati samega sebe?
Cilj skupnosti je obnoviti družmo. Mi Ijubimo življenje nad vse in verujemo z vsem srcem, da nasmeh enega otroka, ki ponovno zaživi, več velja kot vse zlato tega sveta. V veliki šoli Cenacolo se učimo Ijubiti in živeti življenje. Naša skupnost se vedno začne z zadnjim, ki vstopi.
Zahvaljujem se okolici, ki nas bo sprejela. Ljudje so lahko mirni, saj bodo imeli posebno božjo milost, ker Bog Ijubi te mlade. Oni so spoznali, da so zgrešili, iščejo pomoč in mi smo jim pokazali pot rešitve. Ne samo ozdravljenje od droge, temveč rešitev, ki obnavlja od znotraj. Oni bodo blagoslov za vaše mesto. Velikokrat naletimo na nerazumevanje, ker so narkomani gobavci današnjega dne. Nihče jih ne želi. Toda imam moč in nikoli se nisem zaustavila. Zaprejo se ena vrata, Bog odpira druga in mi nadaljujemo. sestra Elvira

Nihče ni tako pripravljen pomagati kot tisti, ki ni pozabil, da mu je nekdo pomagal. Če potrebujete pomoč, se obrnite na telefonske številke:

ZAGREB: 00385 1 465 07 50, 00385 1 464 0417
POREĆ: 00385 52 453 171
http://www.campo-della-vita.org


Skupaj - ogledi vseh strani:

eXTReMe Tracker

Zgodbe gostujejo na strežniku: www.stjost.si--