<<< Nazaj - seznam<<<
.
>>> Mednarodni festival mladih - Medjugorje >>>
osnovna stran - main page                       

Pričevanja fantov

Nazaj Začetek Naprej

Attila
"Tudi moja zgodba je podobna mnogim drugim. Začela se je veliko prej, preden sem vzel mamila, s strahovi, ki jih nisem mogel sam resevati. Da bi se osvobodil teh strahov in sramežljivosti, sem vedno iskal nekaj več. Že od nekdaj sem iskal neminljivo Ijubezen in svobodo, toda v stvareh, ki so bile zunaj mene. Pri devetnajstih letih sem imel priložnost, da sem odšel od doma in postal samostojen. Mislil sem, da bom tako našel svobo-do in delal to, kar sam hočem; prav v tem času pa sem začel jemati mamila. Želel sem biti drugačen od drugih, počutiti se močnejšega, vendar sem bil poln strahov.
V začetku sem izbral mamila, ker sem mislil, da mi bodo pomagala reševati probleme. Delal sem dela, ki so mi bila všeč; gledališče, scenografija, toda vedno sem svoje darove uporabljal samo za to, da bi dobil denar za drogo. Nikoli nisem delal tega iz Ijubezni. Želel sem biti umetnik, nisem pa bil sposoben storiti niti enega koraka brez mamil. Nič več mi ni bilo dovolj in počutil sem se praznega in osamljenega. Velikokrat sem jih poskušal pustiti, toda zelo hitro sem se vrnil nazaj. Vseeno sem, hvala Bogu, v življenju vedno srečeval osebe, ki so mi želele pomagati. Tako sem spoznal dekle, ki mije povedalo za skupnost. To je
bila moja zadnja priložnost. Vstopil sem, ker me je bilo strah, da bom ostal sam, pa tudi zato, da bi osrečil njo in družino. Tako sem začel pot v skupnosti, sčasoma pa sem postal gotov, da moram skupnost izbrati, če želim spremeniti svoje življenje. Od takrat mi je začelo biti dobro kljub vsem težavam, ki jih srečujem. Odkril sem dar Ijubezni, dar prijateljstva in najpomembnejše od vsega - molitev. Molitev mi pomaga, da se spreminjam, da postajam boljši, bolj iskren. Spremeniti se pomeni zame spoštovati svoje darove in jih uporabljati za dobro. Želim se zahvaliti Gospodu za sestro Elviro in za skupnost, ker čutim, da sem tu našel to, kar sem vedno iskal."


Skupaj - ogledi vseh strani:

eXTReMe Tracker

Zgodbe gostujejo na strežniku: www.stjost.si--