<<< Nazaj - seznam<<<
.
>>> Mednarodni festival mladih - Medjugorje >>>
osnovna stran - main page                       

Komuna Cenacolo - uvod

Komuna Cenacolo ima pomembno vlogo pri pripravi Festivala v Medžugorju. V komuni v Medžugorju se zdravijo fantje in punce odvisnosti od mamil. V njej je okoli 60 fantov in 30 punc.
Besedila so iz revije Cenacolo in revije Odmev Medjugorja Na teh straneh nam bodo nekateri ozdravljeni narkomani povedali svojo zgodbo od takrat, ko so začeli jesti mamila, do težav s svojimi starši, šolo, policijo, o svoji odločitvi za zdravljenje, vstopu v Komuno, življenju v Komuni in svojih načrtih za prihodnost. Nekaj se jih odloči po zdravljenju tudi za duhovništvo.

<<< Zgodbe <<<

Komuna Cenacolo je namenjena zdravljenju narkomanov iz celega sveta.. Vodi jo s.Elvira iz Italije. Vsak ki se odloči za tako zdravljenje ostane v komuni 3 do 5 let. Posebnost te komune pa je, da vsak, ki pride noter dobi nekoga, ki se je že ozdravil in ga imenujejo "Angel varuh". Ta potem skrbi zanj 24 ur na dan in tako zdravljenje je uspešno. Ne uporabljajo nobenih zdravil. Vse delo v komuni opravijo sami, od zidanja, kuhanja do mizarskih del. Hrane in obleke ne kupujejo. Imajo samo tisto, kar jim podarijo romarji. Nimajo nobenega denarja, ne časopisov, ne radia. (pa ne zaradi tega, ker bi si tega ne mogli privoščit, ampak zato, ker tega enostavno ne potrebujejo in se s tem odvajajo odvisnosti od materialnih dobrin). Ves zaslužek od prodanih izdelkov dajo za material za vzdrževanje objektov in pomoč drugim. Včasih se zgodi, da jim zmanjka npr. soli ali druge hrane, zato takrat jedo neslano in podobno.

Če bi kdo kaj daroval za komuno, lahko to da našim organizatorjem romanj v Medjugorje, ki redno oddajajo darove komuni. Pokličite:
- 01/425-38-79
- 01/537-38-44

Člani komune vsak dan, razen nedelje zgodaj vstanejo, molijo prvi del rožnega venca, gredo k maši, potem pa do poldneva delajo v delavnicah, potem drugi del rožnega venca, kosilo, po kosilu prosto (takrat lahko operejo svojo obleko, ker jo perejo ročno, pralni stroj je samo za pranje rjuh in podobno), popoldne spet gredo delat, potem tretji del rožnega venca, večerja in spat.

>>> Komuna Cenacolo - njihova www stran >>>


Skupaj - ogledi vseh strani:

eXTReMe Tracker

Zgodbe gostujejo na strežniku: www.stjost.si--